Datacenter

Alleen als alle condities optimaal zijn, presteert de website ook optimaal.

Het datacenter wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week,
beveiligd. Het datacenter heeft optimale stroomvoorziening,
klimaatregeling en brandbeveiliging.

Hierdoor blijft uw website altijd online.

 

Technisch

  • Netwerk

    Ook het fysieke netwerk is dubbel uitgevoerd. Dubbele glasvezelpaden, coreswitches en routers. Zelfs de kasten zijn voorzien van dubbele UTP bekabeling.

    Het netwerk zelf bestaat uit een redundante verbinding naar Level3 voor uitermate snelle trans-atlantische verbindingen. Voor snelle verbindingen met het Europese vasteland wordt er gebruik gemaakt van het netwerk van Cogent. Beide netwerken zijn aangesloten op de lokaties SARA en Globalswitch. Er is een peering met AMS-IX en Openpeering op 10Gb/s.

  • Stroom

    Het datacenter wordt voorzien van 100% groene stroom. Als noodstroomvoorziening zijn er UPS'en van APC geïnstalleerd. Deze leveren een rendement van 97%.

    De noodstroomgeneratoren van Mitsubishi leveren binnen 15 seconden na het wegvallen van stroom het volledige benodigde vermogen: dit is zo'n 75% sneller dan andere generatoren. De stroom wordt dubbel geleverd langs gescheiden paden. Van dubbel uitgevoerde hoofdzekeringsgroepen, transformatoren en spanningsverdelers tot dieseltanks, UPS'en en generatoren.

Koelsysteem

Door het gebruikte koelsysteem op basis van adiabatische technieken is er minder stroomconsumptie ten behoeve van koeling en zijn er geen chemische koelmiddelen nodig. Al deze maatregelen samen zorgen ervoor dat het datacenter als "groen" mag worden aangemerkt.